Premi 2020

Marta Bayarri i Valls

La nostra protagonista neix el 23 de gener del 74, i ja de ben petita contacte amb el món de les arts a l’escola de la Coral Retamero on aprèn dansa clàssica, claqué, dansa espanyola, flamenc i jazz.

 

Ella és actriu i inicia els seus primers passos en el món de la interpretació al Círcol Catòlic de la mà de l’Anna Carbonell i la Goretti Pagès i es vincula a l’Escotilló GT des de l’any 1993 actuant en obres com El foc de les Ginesteres, El cafè de la Marina, Magnèsia, Es necessita un matrimoni, Perduts a Yonkers, Desprès de la pluja, i Odio Hamlet, també representat els papers d’Isabeló, de Marta, de Luxúria i de Miquel, com no, a Els Pastorets durant uns quants anys. Va actuar com a protagonista, juntament amb el Guillem Albà, amb El Carnestoltes. El Musical a l’Arrivo a l’any 2003 dirigit per L’Estaquirot Teatre.

 

Aquest amor per les arts escèniques la va portar a formar-se amb grans mestres de la interpretació, del cant i la dramatúrgia, preparant-se de manera polifacètica en tots els terrenys. En totes aquestes vessants ha mostrat i ens mostra la gran capacitat de transmetre’ns emoció i veritat, tant sobre l’escenari, a través de la pantalla, com dels seus textos.

 

La seva trajectòria professional és ample i amb gran repercussió mediàtica que li ha donat un nom en el món televisiu actuant en series de TV3 tan conegudes com El Cor de la Ciutat i La Riera entre d’altres.

 

En teatre ha participat en moltes obres, dirigida per grans professionals i on ens ha deixat clar que el seu ventall interpretatiu és immens i que ha trobat el seu lloc dins el món escènic. Va obtenir el Premi a la millor actriu en la 12a. Mostra de Teatre de Barcelona a l’any 2008 en l’obra Pedir Demasiado dirigida per Guillermo Ghio.

 

L’any 2010 comencen els seus passos en el món de l’escriptura i la direcció d’obres de teatre, microteatre i curts metratges pels que estan tenint molts reconeixements. destacant:

 

UNA NIT, on a més de dirigir i escriure el guió la va protagonitzar juntament amb l’Oriol Ruiz i amb el que va obtenir el Premi de la Crítica a la Millor Direcció Novell en el fibabc’16 ,

 

FUGIT, protagonitzada per Oriol Ruiz i Nil Cardoner amb el que ha participat en més de 40 festivals nacionals i internacionals i va ser preseleccionat per la Acadèmia de Cine com candidat als premis Goya a l’any 2018.

 

I més recentment, VACA és el seu tercer treball com a guionista, directora i protagonista al costat de també actor Pepo Blasco, novament candidat als premis Goya 2020 i adquirit per la cadena HBO Latino, en la seva V.O original en català, per a la seva emissió a tot el territori Nord-Americà a partir de Gener 2020.

 

Ara ja està preparant la seva primera pel·lícula HERA.

 

Actualment la podem veure a la Villarroel Teatre amb Aquella Nit amb Ivan Massagué i dirigida per David Selvas. Una obra de teatre amb cançons, una comèdia sobre les noves oportunitats.

 

Aquesta és la Marta.

 

La Marta és una dona inquieta, valenta i emprenedora. La Marta Bayarri i Valls estima el teatre i el teatre l’estima a ella. Sempre disposada a col·laborar i participar per no perdre el vincle amb la casa i amb la seva ciutat.

 

Estem contents i ens sentim orgullosos d’haver contribuït una miqueta en aquesta carrera professional i que aquest escenari hagi estat el protagonista dels teus primers passos cap al món de la interpretació, i que també t’hagi donat l’impuls per oferir-nos, a través del teu art, el millor de tu. Gràcies!!

 

Per tot això el Premi Trajectòria Professional 2020, del Círcol Catòlic de Vilanova i la Geltrú és per Marta Bayarri i Valls.