Premi 2018

Lluís Olivé

Uns Pastorets, una Passió, unes Farses Russes representades en el petit escenari dels Escolapis de Vilanova a meitat de la dècada de 1980, de la mà del recordat Ventura Orriols, van ser per al Lluís les primeres ocasions de trepitjar l’escena. El Ventura els va suggerir, a ell i a altres companys d’escola, que s’afegissin al grup que al Círcol Catòlic feien els Pastorets, i així va ser com el nom de Lluís Olivé va sortir per primer cop ara fa trenta anys, en el programa de Pastorets del Círcol Catòlic de l’any 1988, quan amb només divuit anys feia el paper de Jepó. L’any següent s’estrenava de Lluquet, paper que va continuar fent fins el Nadal de 1997, amb l’excepció de l’any 1990 que va interpretar un impressionant paper dramàtic encarnant el Naïm de L’Estel de Natzareth.

 

Aquells primers Pastorets el van portar a interessar-se pel món teatral, i el 1990 va fer un curs d’interpretació amb Ferran Madico, a la barcelonina escola de teatre El Timbal. L’estiu d’aquell 1990 va participar per primer cop en una obra teatral de L’escotilló GT: «A dos quarts de set, rapte», i al llarg de tota aquella dècada va continuar a l’elenc alternant els personatges dramàtics amb els còmics: «El foc de les ginesteres», «El criat de dos amos», «Una nit a casa seva, senyora», «El cafè de la marina», «Magnèsia», «Es necessita un matrimoni», «El temps i els Conway», «No et vesteixis per sopar», i «Les papallones són lliures», havent rebut diversos premis per les seves interpretacions.

 

Precisament en els gairebé dos anys que es van allargar les representacions de «Les papallones són lliures» va anar arrelant en el Lluís la idea de convertir-se en actor professional. I finalment va fer el cop de cap. Mentre acabava la llicenciatura en Comunicació Audiovisual en la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, va realitzar diversos cursos d’interpretació. Finalment va entrar a l’Institut del Teatre de Barcelona, combinant amb cursos diversos de veu, interpretació i doblatge. L’any 2004 va ser becat per l’Institut del Teatre per assistir a la “Prima del teatro. Scuola Europea per l´Arte dell´Attore”, de San Miniato (Itàlia), organitzat per l’Acadèmia Nacional d’Art Dramàtic de Roma en un Seminari d’investigació teatral sobre l’”Estudi del teatre de David Mamet” impartit per Marco Barricelli. Dos anys després tornava a Roma per mostrar el treball fet dins el Grup de Recerca i Investigació Teatral de l’Institut del teatre.
L’any 2006 obtenia la llicenciatura en art dramàtic en l’especialitat de interpretació.

 

Durant aquests anys d’aprenentatge teatral va continuar participant en els Pastorets fent d’Ira, de pastor, de Jeremies i també en la direcció. Així mateix, va formar part del repartiment de «Després de la pluja» i de «Al vostre gust», i va fer una substitució puntual a «Odio Hamlet».

 

Al finalitzar els estudis a l’Institut del Teatre va entrar a formar part de la companyia Els Joglars amb l’obra «La torna de la torna», companyia en la què va estar vàries temporades i amb la qual va portar diverses obres per les terres d’Espanya. Ha representat vàries obres en els teatres de Barcelona, ha fet lectures dramatitzades, ha fet treballs de doblatge i locució, ha participat en sèries de televisió a TV3 i ha estat protagonista d’un bon nombre d’anuncis publicitaris a la televisió, amb participació en programes en directe a la 6ªTV, i en produccions cinematogràfiques.

 

Actualment forma part de la Companyia “Teatre de l’Enjòlit” on ha participat en diversos dels seus muntatges: “Potser Somniar” i “El setè cel

 

Les circumstàncies han fet que actualment s’hagi establert professionalment dintre el camp de la tecnologia del so a la capital barcelonina, i això possibilita que al Círcol Catòlic puguem comptar amb la seva valuosa aportació en diversos camps del món teatral i enriquir-nos amb l’esplèndid bagatge de la seva experiència professional.